Du behöver
- matfett lite
- 1 kg potatis
- 1.5 dl örter t ex basilika, persilja
- 1.5 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- 2.5 dl riven ost t ex prästost
- 4 st stora ägg
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
Ugn: 175°
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Lägg bakplåtspapper i botten och smörj även det.
2
Skala potatisen och skiva den tunt. Blanda samman hackade örter, salt, peppar, vitlök och riven ost.
3
Varva potatisen med ostblandningen i formen. Vispa samman ägg, grädde och mjölk. Häll det över potatisen och grädda mitt i ugnen ca 75 minuter eller tills potatisen är mjuk. Potatistårtan kan du göra helt klar i förväg och sedan bara värma i ugnen.