Du behöver

  • 900 g potatis mjölig
  • 1 st palsternacka
  • 1 bitar rotselleri ca 75 g
  • 1 msk timjan finhackad färsk
  • 1 msk dragon finhackad färsk
  • 3 msk gräslök finhackad
  • 4 msk persilja finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl ost riven god
  • 4 st ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk

Garnering:

finhackade färska örter

Det här behövs för ca 16 skivor:

Gör så här

1
Skala potatis, selleri och palsternacka.

2
Blanda samman alla örterna med pressad vitlök, salt, peppar och ost.

3
Smöra en avlång form på ca 1 1/2 liter. Lägg bakplåtspapper i botten. Smöra det också.

4
Skiva potatis, rotselleri och palsternacka tunt, gärna i en matberedare. Varva rotfrukterna i formen med örtröran.

5
Vispa samman äggen med grädde och mjölk. Häll det över rotfrukterna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 1/4 timme eller tills rotfrukterna känns mjuka.

6
Låt patén kallna innan den stjälps upp och slå in den i folie. Lägg den kallt till nästa dag. Skär patén i skivor och garnera med färska örter.