Du behöver
- 900 g potatis mjölig
- 1 st palsternacka
- 1 bitar rotselleri ca 75 g
- 1 msk timjan finhackad färsk
- 1 msk dragon finhackad färsk
- 3 msk gräslök finhackad
- 4 msk persilja finhackad
- 2 st vitlöksklyftor
- 1.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 dl ost riven god
- 4 st ägg
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
Garnering:
finhackade färska örter
Det här behövs för ca 16 skivor:
Gör så här
1
Skala potatis, selleri och palsternacka.
2
Blanda samman alla örterna med pressad vitlök, salt, peppar och ost.
3
Smöra en avlång form på ca 1 1/2 liter. Lägg bakplåtspapper i botten. Smöra det också.
4
Skiva potatis, rotselleri och palsternacka tunt, gärna i en matberedare. Varva rotfrukterna i formen med örtröran.
5
Vispa samman äggen med grädde och mjölk. Häll det över rotfrukterna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 1/4 timme eller tills rotfrukterna känns mjuka.
6
Låt patén kallna innan den stjälps upp och slå in den i folie. Lägg den kallt till nästa dag. Skär patén i skivor och garnera med färska örter.