Du behöver

  • 4 skiva bröd mörkt
  • 8 skiva formfranska

Fyllning 1:

75 g ädelost
0.5 dl paprika hackad röd
0.75 dl lätt crème fraiche

Fyllning 2:

100 g färskost
100 g skinka kokt tärnad
1 msk basilika hackad
2.5 st tomater fintärnade marinerade soltorkade

Garnering:

0.75 dl färskost
0.75 dl lätt crème fraiche
1 dl ost god riven
4 skiva ananas
4 st rädisor
4 skiva parmaskinka eller liknande skinka
persilja slätbladig

Gör så här

1
Tag ut rundlar ur brödskivorna.

2
Riv ädelosten och mosa samman den med creme fraiche och hackad paprika till fyllning 1.

3
Arbeta samman alla ingredienserna till fyllning 2.

4
Lägg ut 4 ljusa brödskivor och bred fyllning 1 över dem. Täck med mörka brödskivor och bred fyllning 2 över dem. Täck med de sista ljusa brödskivorna.

5
Rör ut färskosten med creme fraiche och riven ost. Bred krämen över och runtom smörgåsbakelserna. Dela skinkan på längden och tryck fast remsorna runt bakelsen. Lägg ananasskivorna ovanpå och garnera med rädisa och persilja.