Du behöver

  • 1 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 3 st ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • 0.5 dl pressad apelsinsaft
  • 1 dl grädde

Apelsinkräm:

2 st ägg
saft rivet skal och av 1 apelsin
50 g smör
1 dl vispgrädde

Sås:

250 g jordgubbar djupfrysta
vatten ca 1/2 dl
1.5 msk florsocker med citronsmak

Gör så här

1
Vispa upp äggen och tillsätt mjöl och salt. Vispa till en klimpfri smet. Späd med mjölk, apelsinsaft och grädde. Vispa smeten slät. Låt smeten stå och svälla en stund.

2
Grädda små crêpes på båda sidorna i lite matfett i en crêpespanna. Låt dem svalna.

3
Lägg ägg och socker till apelsinkrämen i en kastrull (ej aluminium). Vispa samman det och tillsätt pressad apelsinsaft. Låt blandningen sjuda på svag värme under kraftig vispning tills krämen är tjock och blank.

4
Ta kastrullen från värmen och låt den svalna lite. Klicka i matfettet och rivet apelsinskal. Låt krämen kallna.

5
Vispa grädden till skum och rör ner den i smeten.

6
Lägg de tinade jordgubbarna i en matberedare eller mixer och kör till en puré. Späd med vatten och smaka av med florsocker.

7
Fördela krämen mitt på varje crêpe och vik ihop som paket. Bjud såsen till.


Kommentar:
Vill du ha varma crêpes kan du lägga dem i en eldafast form och ställa dem i 275° varm ugn med bara övervärme några minuter.