Du behöver
- potatis ca 10
 - 1 st aubergine ca 300 g
 - 1 tsk salt
 - 0.5 tsk rosmarin smulad
 - 1 krm vitpeppar
 - 2 dl vispgrädde
 - 1.5 dl mjölk
 - 1 dl ost riven god
 
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
                Skala potatisen. Dela auberginen på längden och skölj den under kallt vatten. Torka den. Skiva potatis och aubergine tunt.
            
2
                Varva potatis och aubergine med salt, peppar och rosmarin i en smord eldfast form. Rör samman grädden med mjölken och häll över. Strö över riven ost.
            
3
                Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter eller tills potatisen känns mjuk och gratängen har fin färg. Ät skivad julskinka och en sallad till.
            











                            
                            
                            
                            
                            
                            
            
            







                            
                            
                            








                            
                            
        









                            
                            
                            






