Du behöver

  • 4 st potatis
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk salt
  • 4 st ägg
  • 4 msk vatten
  • salt och peppar
  • persilja gräslök

Det här behövs för 4 port:

Gör så här

1
Skala och skiva potatisarna tunt. Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken.

2
Fräs potatis, lök och vitlök på svag värme i lite matfett tills potatisen mjuknar. Strö över 1/2 tsk salt. Rör ofta i pannan så att inte potatisen fastnar i botten.

3
Vispa samman äggen med vatten, salt och peppar. Häll äggsmeten över potatisen. Rör inte i omeletten men lyft den försiktigt längs med kanten och låt lös smet rinna ner och stelna. Stek omeletten tills den har stelnat.

4
Stjälp upp omeletten på en tallrik och låt den sedan glida ner på andra sidan i stekpannan igen. Stek den ytterligare några minuter. Klipp över gräslök och persilja.