Du behöver
- 300 g champinjoner färska
- 1 st gul lök
- 2 msk vetemjöl
- 8 dl vatten
- 2 st köttbuljongtärningar
- 1 dl crème fraîche
- 1 msk soja
- 2.5 msk sherry
- salt och peppar
Garnering:
champinjoner ca 50 g färska
gräslök
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Ansa och skiva svampen. Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp i lite matfett tills all vätska har “kokat” in. Tillsätt lite mera matfett och fräs ytterligare några minuter.
2
Strö över mjölet och rör om. Späd med vatten under omrörning. Tillsätt buljongtärningarna och låt allt koka på svag värme ca 10 minuter.
3
Häll soppan i en mixer eller matberedare och mixa till en slät soppa. Häll tillbaka soppan i kastrullen.
4
Tillsätt creme fraiche och låt soppan koka upp på nytt. Smaka av med soja, salt, peppar och sherry.
5
Ansa och skiva svampen fint. Strö svampen och hackad gräslök över soppan. Bjud grissini till.