Du behöver
- 200 g blomkål
- 1 st schalottenlök
- 100 g champinjoner färska
- 1 bitar squash
- 1 bitar fänkål
- 1 dl grönsaksbuljong
- 100 g keso
- hackad persilja
Det här behövs för 1 port:
Gör så här
1
Ansa blomkålen och dela den i buketter. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
2
Skala och hacka löken. Ansa och hacka svampen. Tärna squashen. Ansa och tärna fänkålen.
3
Fräs svamp, lök och fänkål i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt squashen och fräs ytterligare någon minut.
4
Späd med buljong och låt röran puttra samman några minuter.
5
Lägg upp blomkålen på en tallrik och strö grönsaksröran över. Klicka över keson och strö hackad persilja över det hela.
6
Ät gärna ett knäckebröd med 2 tsk mager mjukost till.