Du behöver

  • 200 g blomkål
  • 1 st schalottenlök
  • 100 g champinjoner färska
  • 1 bitar squash
  • 1 bitar fänkål
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 100 g keso
  • hackad persilja

Det här behövs för 1 port:

Gör så här

1
Ansa blomkålen och dela den i buketter. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.

2
Skala och hacka löken. Ansa och hacka svampen. Tärna squashen. Ansa och tärna fänkålen.

3
Fräs svamp, lök och fänkål i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt squashen och fräs ytterligare någon minut.

4
Späd med buljong och låt röran puttra samman några minuter.

5
Lägg upp blomkålen på en tallrik och strö grönsaksröran över. Klicka över keson och strö hackad persilja över det hela.

6
Ät gärna ett knäckebröd med 2 tsk mager mjukost till.