Du behöver
- 4 st rödbetor medelstora färska kokta
- 200 g kräftstjärtar
Marinad:
2 st dillkronor eller hackad dill
2 msk olivolja
2 tsk pressad citron
Västerbottendressing:
100 g västerbottensost
1 dl kaffegrädde
svartpeppar lite
Garnering:
rucolasallad
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skiva rödbetorna tunt och lägg dem i en ring på en tallrik. Se bilden.
2
Blanda olja, citron och finhackad dillkrona. Vänd ner kräftstjärtarna i marinaden. Lägg kräftstjärtarna i mitten på rödbetorna.
3
Riv osten fint och blanda den med grädden. Smaka av med svartpeppar. Späd eventuellt med lite mjölk om du vill ha dressingen tunnare.
4
Ringla dressingen över tallriken och garnera med rucolablad. Servera.