Du behöver

  • 1 st blomkålshuvud litet ca 350 g
  • 0.5 tsk salt per liter vatten
  • 1 st schalottenlök
  • 0.5 st vitlöksklyfta
  • 1.5 st paprika gärna blandade färger
  • 1 dl vatten
  • 0.5 st buljongtärning
  • 0.75 dl minifraiche
  • 1 tsk matolja
  • 0.5 msk vitvinsvinäger

Det här behövs för 1 port:

Gör så här

1
Ansa blomkålen och dela den eventuellt i små buketter.

2
Koka upp vatten och salt i en kastrull. Lägg i kålen och koka kålen nätt och jämnt mjuk ca 8-10 minuter.

3
Skala och skiva lök och vitlök. Fräs dem mjuka i lite matfett i en kastrull.

4
Ansa, kärna ur och tärna paprikan fint. Lägg den i kastrullen och låt den fräsa med, ca 5 minuter.

5
Tillsätt vinäger och koka någon minut. Tillsätt vatten, buljong och minifraiche. Låt det koka upp och smaka av.

6
Häll såsen över det nykokta varma blomkålshuvudet. Ät eventuellt en brödskiva till.