Du behöver
- 1 st blomkålshuvud litet ca 350 g
- 0.5 tsk salt per liter vatten
- 1 st schalottenlök
- 0.5 st vitlöksklyfta
- 1.5 st paprika gärna blandade färger
- 1 dl vatten
- 0.5 st buljongtärning
- 0.75 dl minifraiche
- 1 tsk matolja
- 0.5 msk vitvinsvinäger
Det här behövs för 1 port:
Gör så här
1
Ansa blomkålen och dela den eventuellt i små buketter.
2
Koka upp vatten och salt i en kastrull. Lägg i kålen och koka kålen nätt och jämnt mjuk ca 8-10 minuter.
3
Skala och skiva lök och vitlök. Fräs dem mjuka i lite matfett i en kastrull.
4
Ansa, kärna ur och tärna paprikan fint. Lägg den i kastrullen och låt den fräsa med, ca 5 minuter.
5
Tillsätt vinäger och koka någon minut. Tillsätt vatten, buljong och minifraiche. Låt det koka upp och smaka av.
6
Häll såsen över det nykokta varma blomkålshuvudet. Ät eventuellt en brödskiva till.