Du behöver

  • 2 st potatis medelstora
  • 1 st lök liten gul
  • 0.25 st röd paprika
  • 1.5 tsk smör eller margarin
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm peppar
  • 2 st ägg
  • 2 msk vatten

Garnering:

hackad gräslök

Det här behövs för 1 port:

Gör så här

1
Skala potatis och lök samt skiva dem tunt. Ansa paprikan och strimla den.

2
Bryn det skurna i fett i en liten stekpanna. Efterstek på svag värme tills allt är mjukt. Salta och peppra.

3
Vispa ihop ägg och vatten. Häll smeten över det stekta och peta försiktigt med en gaffel, så smeten rinner ner.

4
Strö över gräslök och servera direkt ur pannan, gärna med en skiva grovt bröd.


Kommentar:
Har du kokta potatisrester över blir rätten snabblagad också.