Du behöver
- 2 st potatis medelstora
- 1 st lök liten gul
- 0.25 st röd paprika
- 1.5 tsk smör eller margarin
- 0.5 tsk salt
- 0.5 krm peppar
- 2 st ägg
- 2 msk vatten
Garnering:
hackad gräslök
Det här behövs för 1 port:
Gör så här
1
Skala potatis och lök samt skiva dem tunt. Ansa paprikan och strimla den.
2
Bryn det skurna i fett i en liten stekpanna. Efterstek på svag värme tills allt är mjukt. Salta och peppra.
3
Vispa ihop ägg och vatten. Häll smeten över det stekta och peta försiktigt med en gaffel, så smeten rinner ner.
4
Strö över gräslök och servera direkt ur pannan, gärna med en skiva grovt bröd.
Har du kokta potatisrester över blir rätten snabblagad också.