Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • 3 dl vatten
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st morot liten
  • dillkvistar några
  • 1 kg potatis av mjölig sort
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 st ägg
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1.5 tsk curry
  • 1 tsk dragon
  • 1 st schalottenlök
  • salt och peppar

Sås:

2.5 dl buljong från kycklingkoket
1.5 msk vetemjöl
1 dl crème fraîche
dragon pressad limesaft, salt och peppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Häll vatten, buljongtärning, skivad lök, morot i bitar och några dillkvistar i en kastrull. Låt det koka ca 5 minuter under lock. Lägg i kycklingfiléerna och låt dem sjuda ca 10-12 minuter under lock. Ta upp filéerna och sila buljongen, den ska användas till såsen.

2
Skala poatisen och skär dem i tärningar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och mosa potatisen.

3
Finhacka kycklingköttet eller finfördela det i en mixer eller matberedare. Rör ner det i moset tillsammans med uppvispat ägg, creme fraiche och mjöl.

4
Skala och finhacka löken. Rör ner den i moset tillsammans med pressad vitlök, limesaft, curry och dragon. Smaka av med salt och peppar. Forma 8 biffar.

5
Häll buljongen från kycklingkoket i en kastrull. Vispa ner mjölet och vispa en slät redning. Låt det koka upp under omrörning. Tillsätt creme fraiche och smaka av med limesaft, dragon, salt och peppar. Håll såsen varm.

6
Stek biffarna gyllene i lite matfett ca 5 minuter per sida.