Du behöver

  • kålrot
  • 1 st morot liten
  • 1.5 st potatis
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 l vatten
  • 2 msk minifraiche
  • 5.5 st steklök
  • hackad persilja

Det här behövs för 1 port:

Gör så här

1
Skala kålrot, morot och potatis. Skär dem i mindre bitar.

2
Häll 1 1/2 liter vatten och 1/2 tsk salt i en kastrull. Tillsätt kålrot och morot. Låt det koka ca 20 minuter på svag värme under lock.

3
Tillsätt potatisen och koka ytterligare ca 20 minuter eller tills allt är mjukt.

4
Häll av kokspadet men spara lite till spädning. Mosa rotfrukterna med potatisstöt eller elvisp. Späd med kokspad till lagom konsistens.

5
Tillsätt mini fraiche och smaka av med salt och peppar.

6
Skala lökarna. Förväll dem i lite lättsaltat vatten några minuter. Häll bort vattnet och stek lökarna på svag värme i 1 tsk matfett tills lökarna är mjuka.

7
Strö hackad persilja över rotmoset och ät lökarna till.