Du behöver
- kålrot
- 1 st morot liten
- 1.5 st potatis
- 0.5 tsk salt
- 0.5 l vatten
- 2 msk minifraiche
- 5.5 st steklök
- hackad persilja
Det här behövs för 1 port:
Gör så här
1
Skala kålrot, morot och potatis. Skär dem i mindre bitar.
2
Häll 1 1/2 liter vatten och 1/2 tsk salt i en kastrull. Tillsätt kålrot och morot. Låt det koka ca 20 minuter på svag värme under lock.
3
Tillsätt potatisen och koka ytterligare ca 20 minuter eller tills allt är mjukt.
4
Häll av kokspadet men spara lite till spädning. Mosa rotfrukterna med potatisstöt eller elvisp. Späd med kokspad till lagom konsistens.
5
Tillsätt mini fraiche och smaka av med salt och peppar.
6
Skala lökarna. Förväll dem i lite lättsaltat vatten några minuter. Häll bort vattnet och stek lökarna på svag värme i 1 tsk matfett tills lökarna är mjuka.
7
Strö hackad persilja över rotmoset och ät lökarna till.