Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl riven ost
  • 3 dl vetemjöl
  • 2.5 msk kallt vatten

Fyllning:

1 st purjolök
6 st marinerade soltorkade tomater
1 st vitlöksklyfta
100 g salami
3 dl riven ost
3 st ägg
3 dl grädde
salt och peppar

Ugn: 225°

Gör så här

1
Finfördela matfett och ost i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta raskt ihop allt till en deg. Lägg den kallt att vila ca 1 timme.

2
Tryck ut degen i ca 20 engångs aluminiumformar. Ställ dem på en plåt.

3
Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Fräs löksorterna mjuka och glansiga utan att de får färg.

4
Strimla salamin. Låt tomaterna rinna av och hacka dem. Rör ner salami och tomater i purjolöken. Låt allt kallna.

5
Fördela den kalla korvröran i pajformerna. Strö riven ost ovanpå.

6
Vispa samman äggen med grädde, salt och peppar. Häll äggstanningen i pajerna.

7
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter eller tills äggstanningen har “stannat” och fått fin färg. Bjud pajerna ljumma tillsammans med en sallad.