Du behöver
Pajdegen:
125 g smör eller margarin
2.5 dl vetemjöl
1.5 msk kallt vatten
Ugn: 200°
Färspajen:
1.33 st sats pajdeg
Fyllning:
400 g köttfärs
1 st gul lök
1 st röd paprika
1 st vitlöksklyfta
1 tsk salt
0.5 dl sweet chilisås
1.5 dl riven ost
3 st ägg
3 dl mjölk
Pensling:
ägg uppvispat
Guacamole:
2 st avokado
saft av 1
1 st lök liten gul
2 st tomater
1.5 st pressade vitlöksklyftor
salt och peppar
Ugn: 200°
Det här behövs för 1 pajform, ca 24 cm i diameter:
Gör så här
kör till en puré.
Lägg ner lök, tomater och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.
Variera degen och byt ut 1 dl av vetemjölet mot 1 dl grahamsmjöl. Smalare pajdeg. En smalare pajdeg får du genom att finfördela 75 g smör eller margarin i 2 1/2 dl mjöl. Tillsätt 75 g kesella och arbeta raskt ihop allt till en deg. Det finns utmärkt färdigkavlad smördeg att köpa i handeln. Smördeg finns både i frysdiskarna och i kyldiskarna och som runda eller rektangulära plattor.