Du behöver

  • 600 g strömming rensad
  • 1/2-1 tsk salt
  • 1.5 dl purjolök finstrimlad
  • 2 dl vispgrädde
  • 4.5 msk kaviar
  • 0.5 dl dill finklippt

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skölj strömmingen, klipp av ryggfenen och lägg fisken på en skärbräda. Salta lätt på köttsidan.

2
Ansa, skölj och strimla purjolöken fint. Förväll den ett par minuter i kokande vatten. Låt den rinna av.

3
Fördela purjolöken på strömmingen och rulla ihop fisken med skinnsidan ut. Lägg rullarna i en smord ugnssäker form.

4
Vispa grädden lätt och blanda ner kaviar och dill. Häll såsen över strömmingen. Grädda lådan mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Servera den varm eller kall.