Du behöver
- 600 g strömming rensad
- 1/2-1 tsk salt
- 1.5 dl purjolök finstrimlad
- 2 dl vispgrädde
- 4.5 msk kaviar
- 0.5 dl dill finklippt
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skölj strömmingen, klipp av ryggfenen och lägg fisken på en skärbräda. Salta lätt på köttsidan.
2
Ansa, skölj och strimla purjolöken fint. Förväll den ett par minuter i kokande vatten. Låt den rinna av.
3
Fördela purjolöken på strömmingen och rulla ihop fisken med skinnsidan ut. Lägg rullarna i en smord ugnssäker form.
4
Vispa grädden lätt och blanda ner kaviar och dill. Häll såsen över strömmingen. Grädda lådan mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Servera den varm eller kall.