Du behöver

  • 250 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 4 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • frukt t ex aprikoser, plommon, russin, fikon
  • 0.5 dl nötter
  • pappersformar

Ugn: 225°

Gör så här

1
Rör rumsvarmt matfett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt.

2
Hacka frukten fint och grovhacka nötterna.

3
Blanda mjöl och bakpulver väl. Blanda ner allt det hackade i mjölblandningen.

4
Blanda ner frukt- och mjölblandningen i äggsmeten. Klicka ut smeten i muffinsformar placerade på en plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. Prova med en sticka. Den ska vara smetfri, när du har stuckit i kakan.


Kommentar:
Sikta gärna över florsocker på de kalla muffinsen eller bred på lite glasyr. Den gör du av 1 1/2 dl florsocker som blandas med 1 msk vatten eller juice.