Du behöver
- 250 g smör eller margarin
- 2 dl socker
- 4 st ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- frukt t ex aprikoser, plommon, russin, fikon
- 0.5 dl nötter
- pappersformar
Ugn: 225°
Gör så här
1
Rör rumsvarmt matfett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt.
2
Hacka frukten fint och grovhacka nötterna.
3
Blanda mjöl och bakpulver väl. Blanda ner allt det hackade i mjölblandningen.
4
Blanda ner frukt- och mjölblandningen i äggsmeten. Klicka ut smeten i muffinsformar placerade på en plåt. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. Prova med en sticka. Den ska vara smetfri, när du har stuckit i kakan.
Sikta gärna över florsocker på de kalla muffinsen eller bred på lite glasyr. Den gör du av 1 1/2 dl florsocker som blandas med 1 msk vatten eller juice.