Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer

Marinad:

saft rivet skal och av 1
1 tsk råsocker strö
1 msk matolja
1 msk soja
0.5 tsk malen ingefära
1 msk kycklingfond Touch of Taste

Sås:

1 st gul lök
1 msk grönpeppar i lag
0.5 st apelsin rivet skal och pressad saft
1 st buljongtärning
3 dl vispgrädde

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Rör samman alla ingredienserna till marinaden i dubbla plastpåsar. Lägg i kycklingfiléerna och knyt till. Lägg påsen kallt i minst 3 timmar. Vänd påsen några gånger under tiden.

2
Ta upp kycklingfiléerna och låt dem rinna av. Stek dem gyllene i inte alltför het stekpanna i lite matfett.

3
Lägg köttet i eldfast form och stek mitt i ugnen ca 20 minuter.

4
Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett i en kastrull.

5
Tillsätt grönpeppar, saft och skal av apelsinen och smulad buljongtärning. Späd med grädden och låt såsen koka ihop några minuter. Smaka av. Garnera med apelsin. Bjud kokt ris eller pressad potatis och gärna kokt salladslök till.