Du behöver
- 600 g strömmingsfilé
- 0.75 tsk salt
- 1 st ansjovisfiléer
Panering:
1 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skölj filéerna och låt dem rinna av väl. Lägg dem på arbetsbordet med köttsidan uppåt. Salta lätt.
2
Låt ansjovisfiléerna rinna av. Fördela dem ovanpå hälften av strömmingsfiléerna. Lägg de andra filéerna ovanpå.
3
Blanda samman rågmjölet med salt. Vänd fiskfiléerna i rågmjölet så att de blir panerade på båda sidorna.
4
Ställ en stekpanna på medelvärme med lite matfett i. Låt det bli ljusbrunt. Lägg i några strömmingsflundror och stek dem gyllene, ca 3 minuter på varje sida. Stek resten på samma sätt. Diska av stekpannan någon gång emellan stekningarna.