Du behöver

  • 600 g strömmingsfilé
  • 0.75 tsk salt
  • 1 st ansjovisfiléer

Panering:

1 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skölj filéerna och låt dem rinna av väl. Lägg dem på arbetsbordet med köttsidan uppåt. Salta lätt.

2
Låt ansjovisfiléerna rinna av. Fördela dem ovanpå hälften av strömmingsfiléerna. Lägg de andra filéerna ovanpå.

3
Blanda samman rågmjölet med salt. Vänd fiskfiléerna i rågmjölet så att de blir panerade på båda sidorna.

4
Ställ en stekpanna på medelvärme med lite matfett i. Låt det bli ljusbrunt. Lägg i några strömmingsflundror och stek dem gyllene, ca 3 minuter på varje sida. Stek resten på samma sätt. Diska av stekpannan någon gång emellan stekningarna.