Du behöver
Det här behövs för ca 4-6 port:
                                                              1 st päron                       stor burk
                                                              100 g smör                       eller margarin
                                                              1 dl socker
                                                              3 st ägg
                                                              1 st sötmandel                       hg
                                                              4 st bittermandel
                                                              2 msk vetemjöl 
Ugn: 200°
Vaniljsås:
                                                              2 st ägg
                                                              2.5 msk socker
                                                              1.5 tsk vanilla                       eller 1/2 msk vaniljsocker
                                                              2 dl vispgrädde 
Garnering:
florsocker
Gör så här
Låt päronen rinna av och lägg dem med den kupiga sidan upp i en ugnssäker form. Skålla, skala och mal mandeln.
Rör matfett och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör kraftigt. Blanda mandel och vetemjöl. Rör ner det i äggsmeten.
Bred mandelsmeten över päronen och gratinera mitt i ugnen ca 35 minuter.
Vispa ägg, socker och vanilla pösigt. Vispa grädden till hårt skum och blanda ner i såsen.










 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
             
            







 
                             
                             
                            








 
                             
                             
        









 
                             
                             
                            





 
                             
                             
                             
                             
                             
                            
Du kan också använda färska päron om de inte är hårda eller också förväll dem i sockerlag. Andra frukter som kan gratineras är äpplen, persikor, aprikoser m fl.