Du behöver

Det här behövs för ca 4-6 port:

1 st päron stor burk
100 g smör eller margarin
1 dl socker
3 st ägg
1 st sötmandel hg
4 st bittermandel
2 msk vetemjöl

Ugn: 200°

Vaniljsås:

2 st ägg
2.5 msk socker
1.5 tsk vanilla eller 1/2 msk vaniljsocker
2 dl vispgrädde

Garnering:

florsocker

Gör så här

1

Låt päronen rinna av och lägg dem med den kupiga sidan upp i en ugnssäker form. Skålla, skala och mal mandeln.

2

Rör matfett och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör kraftigt. Blanda mandel och vetemjöl. Rör ner det i äggsmeten.

3

Bred mandelsmeten över päronen och gratinera mitt i ugnen ca 35 minuter.

4

Vispa ägg, socker och vanilla pösigt. Vispa grädden till hårt skum och blanda ner i såsen.


Kommentar:
Du kan också använda färska päron om de inte är hårda eller också förväll dem i sockerlag. Andra frukter som kan gratineras är äpplen, persikor, aprikoser m fl.