Du behöver
- 4 st sillfiléer eller 8 små
- 1 dl rågmjöl eller ströbröd
- 2.5 st gula lökar
- 2 msk smör eller margarin
- 2 dl mjölk eller grädde
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
                Skölj av sillen och låt den rinna av väl.
            
2
                Vänd filéerna i rågmjöl eller ströbröd blandat med vetemjöl.
            
3
                Skala och skiva löken. Bryn den i hälften av matfettet. Lägg den på ett fat och håll den varm.
            
4
                Stek sillfiléerna vackert bruna på båda sidor i resten av fettet. Lägg  på fatet bredvid löken.
            
5
                Vispa ur pannan med mjölk eller grädde och servera gräddskyn till eller slå den över sillen. Ät med nykokt skalpotatis.
            










 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
             
            







 
                             
                             
                            








 
                             
                             
        









 
                             
                             
                            





 
                             
                             
                             
                             
                            