Du behöver
- 550 g laxfilé
- 200 g champinjoner skivade
- 1.5 msk smör eller margarin
- 1 st lök stor gul finhackad
- 1.5 tsk curry
- 1/2-1 tsk paprikapulver
- 1 st purjolök stor strimlad
- 4.5 st blekselleristjälk
- 1 st paprika röd finstrimlad
- 3 msk vetemjöl
- 2.5 dl fiskbuljong (tärning)
- 3 dl matlagningsgrädde
- 1 st kajennpeppar knivsudd
- 0.5 krm svartpeppar
- 1 msk pressad citronsaft
- dill finhackad
Det här behövs för 4-5 personer
Gör så här
1
                Fräs svampen i fett en stund, tillsätt sedan lök, curry och paprikapulver. Rör om.
            
2
                Lägg i purjolök, blekselleri och paprika. Strö över vetemjöl, rör om och späd med buljong och grädde. Sjud grytan ca 4-5 minuter.
            
3
                Smaka av med kajennpeppar (var försiktig!), svartpeppar och citron. (Hit går rätten att förbereda.)
            
4
                Skär laxen i bitar och lägg i grytan.
            
5
                Sjud tills laxen är klar och grytan är genomvarm. Blanda ner dillen.
            










 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
             
            







 
                             
                             
                            








 
                             
                             
        









 
                             
                             
                            





 
                             
                             
                             
                             
                            