Du behöver

  • 5.5 st fläskfilé hg
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2-1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • rotselleri ca 8 hg
  • vatten + salt

Stuvning:

300 g svamp förvälld, skivad eller hackad
50 g smör eller margarin
4 msk vetemjöl
4 dl gräddmjölk
0.5 tsk salt
riven ost

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Skär filén i ca 2 cm tjocka skivor. Stek dem ca 2 minuter på var sida. Salta och peppra.

2
Skär sellerin i ca 1 1/2 cm tjocka skivor, skala dem och förväll skivorna i lättsaltat vatten. Lägg de avrunna skivorna på ett smort fat. Lägg köttet ovanpå.

3
Fräs svampen i fett tills det “knäpper” i den. Rör ner mjölet och späd med gräddmjölken. Sjud stuvningen i minst 10 minuter. Smaksätt med lite salt.

4
Fördela stuvningen över köttet. Strö på riven ost och gratinera ca 15-20 minuter mitt i ugnen. Servera gärna med klyftpotatis. Sallad är också gott till.


Kommentar:
Istället för skivor av rotselleri kan du använda kronärtsskocksbottnar.