Du behöver
- 5.5 st fläskfilé hg
- 1 msk smör eller margarin
- 1/2-1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- rotselleri ca 8 hg
- vatten + salt
Stuvning:
                                                              300 g svamp                       förvälld, skivad eller hackad
                                                              50 g smör                       eller margarin
                                                              4 msk vetemjöl
                                                              4 dl gräddmjölk
                                                              0.5 tsk salt
                                                                riven ost 
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
                Skär filén i ca 2 cm tjocka skivor. Stek dem ca 2 minuter på var sida. Salta och peppra.
            
2
                Skär sellerin i ca 1 1/2 cm tjocka skivor, skala dem och förväll skivorna i lättsaltat vatten. Lägg de avrunna skivorna på ett smort fat. Lägg köttet ovanpå.
            
3
                Fräs svampen i fett tills det “knäpper” i den. Rör ner mjölet och späd med gräddmjölken. Sjud stuvningen i minst 10 minuter. Smaksätt med lite salt.
            
4
                Fördela stuvningen över köttet. Strö på riven ost och gratinera ca 15-20 minuter mitt i ugnen. Servera gärna med klyftpotatis. Sallad är också gott till.
            










 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
             
            







 
                             
                             
                            








 
                             
                             
        









 
                             
                             
                            





 
                             
                             
                             
                             
                             
                            
Istället för skivor av rotselleri kan du använda kronärtsskocksbottnar.