Du behöver
- 150 g smör eller margarin
- 2.5 dl socker
- 0.5 dl sirap
- 0.5 msk malen ingefära
- 1 msk kanel malen
- 0.5 msk kryddnejlikor malda
- 1 tsk stött kardemumma
- 0.5 msk bikarbonat
- 1 dl vatten
- 0.75 l vetemjöl
Ugn: 200°
Gör så här
1
                Rör fett, socker och sirap poröst. Tillsätt först kryddor och bikarbonat, sedan vattnet och det mesta av mjölet.
            
2
                Arbeta in resten av mjölet på bakbordet. Svep in degen i folie och låt den vila kallt över natten.
            
3
                Kavla ut degen tunt och ta ut kakor med olika mått. Lägg dem på smorda plåtar. Grädda mitt i ugnen i ca 4-5 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.
Tips! Lägg alltid pepparkakor på kall plåt, då blir de inte blåsiga. Pepparkakor behöver inte frysas, de håller länge i täta burkar och svalt.
4
                Degen går bra att göra i matberedaren.
            










 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
             
            







 
                             
                             
                            








 
                             
                             
        









 
                             
                             
                            





 
                             
                             
                             
                             
                             
                            
Garnera pepparkakorna: Vill du garnera pepparkakorna blandar du siktat florsocker med lite äggvita och spritsar på kakorna.