Du behöver

  • 2 st fil burkar urvattnade inläggningssill
  • 2 tsk senapsfrö
  • 1 st morot
  • 1 st rödlök
  • 5 cm purjolök

Lag:

1 dl ättiksprit (12%)
4 dl vatten
2 dl socker
12 st kryddpepparkorn
12 st vitpepparkorn
2 st lagerblad

Garnering:

dill

Det här behövs:

Gör så här

1
Skölj sillfiléerna väl Låt dem rinna av. Skär sillen i sneda bitar, ca 2 cm breda.

2
Häll ättika, vatten, socker och lagerblad i en kastrull. Krossa pepparkornen i en mortel eller med hjälp av ett kraftigt knivblad. Lägg ner dem i kastrullen.

3
Låt lagen koka upp. Ställ den att kallna. Skala morot och rödlök. Ansa purjolöken. Skiva lök och purjolök tunt. Skiva moroten.

4
Varva sill, lök, purjolök, morötter och senapsfrön i en kruka eller glasburk. Häll den kalla lagen över och tillslut burken. Ställ inläggningen kallt att mogna i smaken ca 2 dygn.