Du behöver
- 500 g skinka eller picnicbog
- 2 msk kinesisk soja
- 3 dl vatten
- 1 st buljongtärning
- 1 st gul lök
- 2 st paprika gärna olika färger
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk tomatpuré
- 1/2-1 st chilifrukt
- 1 tsk chilipulver
- 1 st burk majskorn
Redning:
2 msk vetemjöl
0.5 dl kallt vatten
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär köttet i strimlor. Blanda samman det med soja och chilipulver.
2
Skala löken och tärna den. Kärna ur och tärna paprikorna. Kärna ur och finhacka chilin.
3
Koka upp vatten med buljongtärning. Tillsätt kött, paprika och lök, lite i taget, så att buljongen hålls kokande.
4
Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré och chilin. Låt allt puttra på svag värme ca 10-15 minuter. Tillsätt majskornen.
5
Rör ut mjölet med kallt vatten till en redning. Rör ner det i grynen. Låt koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av. Bjud nachips, kokt ris eller pasta till.