Du behöver

  • 500 g skinka eller picnicbog
  • 2 msk kinesisk soja
  • 3 dl vatten
  • 1 st buljongtärning
  • 1 st gul lök
  • 2 st paprika gärna olika färger
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2-1 st chilifrukt
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 st burk majskorn

Redning:

2 msk vetemjöl
0.5 dl kallt vatten

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär köttet i strimlor. Blanda samman det med soja och chilipulver.

2
Skala löken och tärna den. Kärna ur och tärna paprikorna. Kärna ur och finhacka chilin.

3
Koka upp vatten med buljongtärning. Tillsätt kött, paprika och lök, lite i taget, så att buljongen hålls kokande.

4
Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré och chilin. Låt allt puttra på svag värme ca 10-15 minuter. Tillsätt majskornen.

5
Rör ut mjölet med kallt vatten till en redning. Rör ner det i grynen. Låt koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av. Bjud nachips, kokt ris eller pasta till.