Du behöver
- 500 g skinka eller picnicbog
- 2 msk kinesisk soja
- 3 dl vatten
- 1 st buljongtärning
- 1 st gul lök
- 2 st paprika gärna olika färger
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk tomatpuré
- 1/2-1 st chilifrukt
- 1 tsk chilipulver
- 1 st burk majskorn
Redning:
                                                              2 msk vetemjöl
                                                              0.5 dl kallt vatten 
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
                Skär köttet i strimlor. Blanda samman det med soja och chilipulver.
            
2
                Skala löken och tärna den. Kärna ur och tärna paprikorna. Kärna ur och finhacka chilin.
            
3
                Koka upp vatten med buljongtärning. Tillsätt kött, paprika och lök, lite i taget, så att buljongen hålls kokande.
            
4
                Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré och chilin. Låt allt puttra på svag värme ca 10-15 minuter. Tillsätt majskornen.
            
5
                Rör ut mjölet med kallt vatten till en redning. Rör ner det i grynen. Låt koka ytterligare ca 5 minuter. Smaka av. Bjud nachips, kokt ris eller pasta till.
            










 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
             
            







 
                             
                             
                            








 
                             
                             
        









 
                             
                             
                            





 
                             
                             
                             
                             
                            