Du behöver
- 6 st fiskfilé färsk eller tinad frusen
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 1 dl vitt vin eller vatten
- 2 st purjolök
- 2 msk smör eller margarin
Gratinering:
2.5 dl crème fraîche
1 st stenbitsrom (ca 60 g) röd
62.5 g ost grovriven
Ugn: 250°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Ansa, skölj och skiva purjolöken. Fräs den mjuk i fett utan att den tar färg.
2
Lägg den i botten på en ugnssäker form.
3
Salta och peppa fisken. Koka den i vinet (vattnet) tills den nästan är klar, ca 8 minuter. Lägg den på pujolöken.
4
Koka ihop fiskspadet något. Rör ner grädde och ost och sjud såsen en stund. Blanda ner rommen.
5
Häll såsen över fisken. (Hit går rätten att förbereda.) Gratinera mitt i ugnen i ca 10-15 minuter tills rätten är genomvarm och har fått lite färg. Bjud med kokt pressad potatis och någon grönsak.