Du behöver

  • 6 st fiskfilé färsk eller tinad frusen
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl vitt vin eller vatten
  • 2 st purjolök
  • 2 msk smör eller margarin

Gratinering:

2.5 dl crème fraîche
1 st stenbitsrom (ca 60 g) röd
62.5 g ost grovriven

Ugn: 250°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Ansa, skölj och skiva purjolöken. Fräs den mjuk i fett utan att den tar färg.

2
Lägg den i botten på en ugnssäker form.

3
Salta och peppa fisken. Koka den i vinet (vattnet) tills den nästan är klar, ca 8 minuter. Lägg den på pujolöken.

4
Koka ihop fiskspadet något. Rör ner grädde och ost och sjud såsen en stund. Blanda ner rommen.

5
Häll såsen över fisken. (Hit går rätten att förbereda.) Gratinera mitt i ugnen i ca 10-15 minuter tills rätten är genomvarm och har fått lite färg. Bjud med kokt pressad potatis och någon grönsak.