Du behöver
- 6 st fiskfilé färsk eller tinad frusen
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 1 dl vitt vin eller vatten
- 2 st purjolök
- 2 msk smör eller margarin
Gratinering:
                                                              2.5 dl crème fraîche
                                                              1 st stenbitsrom                       (ca 60 g) röd
                                                              62.5 g ost                       grovriven
Ugn: 250°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
                Ansa, skölj och skiva purjolöken. Fräs den mjuk i fett utan att den tar färg.
            
2
                Lägg den i botten på en ugnssäker form.
            
3
                Salta och peppa fisken. Koka den i vinet (vattnet) tills den nästan är klar, ca 8 minuter. Lägg den på pujolöken.
            
4
                Koka ihop fiskspadet något. Rör ner grädde och ost och sjud såsen en stund. Blanda ner rommen.
            
5
                Häll såsen över fisken. (Hit går rätten att förbereda.) Gratinera mitt i ugnen i ca 10-15 minuter tills rätten är genomvarm och har fått lite färg. Bjud med kokt pressad potatis och någon grönsak.
            










 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
             
            







 
                             
                             
                            








 
                             
                             
        









 
                             
                             
                            





 
                             
                             
                             
                             
                            