Du behöver
- 175 g smör eller margarin
- 2 dl socker
- 3 st ägg
- apelsin rivet skal av 1 tvättad
- 2 msk pressad apelsinsaft
- 0.5 dl mjölk
- 3.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g hasselnötter finhackade
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och rör kraftigt.
2
Tillsätt skalet, saft och mjölk omväxlande med mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Rör ner nötterna till sist.
3
Häll smeten i en smord och bröad form och grädda nederst i ugnen i ca 45 minuter. Prova att en sticka är torr när du har provstuckit i kakan. Stjälp upp kakan och låt den kallna under formen.
Sätt formen, när den kommer från ugnen, på en blöt trasa, så lossar kakan lättare.