Du behöver

  • 175 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 3 st ägg
  • apelsin rivet skal av 1 tvättad
  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • 0.5 dl mjölk
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g hasselnötter finhackade

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och rör kraftigt.

2
Tillsätt skalet, saft och mjölk omväxlande med mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Rör ner nötterna till sist.

3
Häll smeten i en smord och bröad form och grädda nederst i ugnen i ca 45 minuter. Prova att en sticka är torr när du har provstuckit i kakan. Stjälp upp kakan och låt den kallna under formen.


Kommentar:
Sätt formen, när den kommer från ugnen, på en blöt trasa, så lossar kakan lättare.