Du behöver

Vetedeg:

50 g smör
3 dl mjölk
25 g jäst
0.5 tsk salt
0.5 dl socker
vetemjöl ca 9 dl

Fyllning:

100 g mandelmassa
2.5 st äpplen

Pensling:

ägg

Ugn: 250°

Gör så här

1
Smält fettet, häll i mjölken och låt det bli ljummet. Rör ut den smulade jästen i degspadet.

2
Tillsätt salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen och låt den jäsa i ca 30 minuter.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda och dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en platta, ca 24 x 32 cm.

4
Skär varje kaka i fyrkanter, 8 x 8 cm. Fördela mandelmassan på dessa och lägg på en skalad äppelklyfta på varje.

5
Vik upp degsnibbarna runt fyllning, lägg på plåt och jäs ca 30 minuter. Pensla med ägg och grädda ca 8 minuter mitt i ugnen. Låt bullarna kallna på galler under bakduk. De går bra att frysa.