Du behöver

  • 50 g jäst
  • 8 dl Ljummet vatten
  • 0.5 dl matolja
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk kumminfrö
  • 6 dl havregryn
  • vetemjöl ca 11-12 dl special
  • ost ca 100 g god
  • 1 st ägg

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en degskål. Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig.

2
Tillsätt matolja, salt, kummin och havregryn.

3
Arbeta in mjölet under kraftig knådning tills degen är blank och smdiig. Låt den jäsa under duk ca 45 minuter.

4
Stjälp upp degen på bakbordet och knåda den smidig på nytt. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Forma runda bullar och lägg dem på bakpappersklädda plåtar.

5
Gör en fördjupning i varje bulle med tummen. Skär osten i tärningar och stick ner en tärning i varje bulle. Låt dem jäsa under duk ca 20 minuter.

6
Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills bullarna har fin färg och känns torra.

7
Låt bullarna kallna på galler under duk. De går att frysa.