Du behöver
- 50 g jäst
- 8 dl Ljummet vatten
- 0.5 dl matolja
- 1 tsk salt
- 2 tsk kumminfrö
- 6 dl havregryn
- vetemjöl ca 11-12 dl special
- ost ca 100 g god
- 1 st ägg
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en degskål. Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig.
2
Tillsätt matolja, salt, kummin och havregryn.
3
Arbeta in mjölet under kraftig knådning tills degen är blank och smdiig. Låt den jäsa under duk ca 45 minuter.
4
Stjälp upp degen på bakbordet och knåda den smidig på nytt. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Forma runda bullar och lägg dem på bakpappersklädda plåtar.
5
Gör en fördjupning i varje bulle med tummen. Skär osten i tärningar och stick ner en tärning i varje bulle. Låt dem jäsa under duk ca 20 minuter.
6
Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills bullarna har fin färg och känns torra.
7
Låt bullarna kallna på galler under duk. De går att frysa.