Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 dl mjölk

Fyllning:

2 dl vispgrädde
2 dl bär
2.5 msk socker

Garnering:

Vispad grädde
bär mandelspån

Ugn: 250°

Det här behövs för ca 10 bitar:

Gör så här

1
Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda samman mjöl med bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Rör till sist i mjölken.

2
Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper, 30 x 40 cm. Grädda mitt i ugnen ca 5-6 minuter.

3
Lägg ett smörgåspapper på bakbordet och sockra det lätt. Stjälp upp kakan på det. Drag bort pappret som kakan har gräddats på. Pensla pappret med kallt vatten om det inte vill lossna. Lägg långpannan över rulltårtan och låt den kallna.

4
Vispa grädden. Mosa bären med socker. Vänd försiktigt ner bärmoset i grädden. Bred över kakan och rulla ihop den.