Du behöver
- 500 g köttfärs
- 0.75 dl ströbröd
- 1 msk potatismjöl
- 1.5 dl vatten
- 1 st ägg
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Fyllning:
4 skiva skinka rökt
4 skiva ost av herrgårdstyp
Panering:
ströbröd
Stekning:
smör eller margarin
Garnering:
citron persilja, tomat
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Lägg ströbrödet i vatten med potatismjölet. Tillsätt färs, ägg, salt och peppar. Arbeta till en slät smet.
2
Forma 8 tunna biffar på en vattensköljd skärbräda. Använd bordskniv.
3
Lägg ihop biffarna 2 och 2 med ost och skinka emellan. Nyp ihop kanterna runt om.
4
Panera schnitzlarna genom att doppa dem i ströbröd.
5
Stek schnitzlarna i matfett på ganska svag värme ca 4-5 minuter på var sida. Stek inte mer än 2 biffar i taget. Lägg upp på varmt fat, garnera och servera med klyftpotatis, sallad och små gröna ärter.