Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 0.75 dl ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 1.5 dl vatten
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Fyllning:

4 skiva skinka rökt
4 skiva ost av herrgårdstyp

Panering:

ströbröd

Stekning:

smör eller margarin

Garnering:

citron persilja, tomat

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Lägg ströbrödet i vatten med potatismjölet. Tillsätt färs, ägg, salt och peppar. Arbeta till en slät smet.

2
Forma 8 tunna biffar på en vattensköljd skärbräda. Använd bordskniv.

3
Lägg ihop biffarna 2 och 2 med ost och skinka emellan. Nyp ihop kanterna runt om.

4
Panera schnitzlarna genom att doppa dem i ströbröd.

5
Stek schnitzlarna i matfett på ganska svag värme ca 4-5 minuter på var sida. Stek inte mer än 2 biffar i taget. Lägg upp på varmt fat, garnera och servera med klyftpotatis, sallad och små gröna ärter.