Du behöver
- 50 g jäst
- 5 dl lättmjölk ljummen
- 0.5 dl olja
- 1 tsk salt
- 1 st ägg
- 1 dl aprikoser finhackade torkade
- vetemjöl gärna Special
Ugn: 225°
Gör så här
1
Rör ut den smulade jästen i mjölken. Tillsätt olja, salt, ägg, aprikoser och det mesta av mjölet.
2
Arbeta degen väl och låt den jäsa ca 30 minuter.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda och dela den i 2 delar. Rulla ut till 2 längder, ca 40 cm långa. Skär varje längd i 14 bitar. Doppa snittytan i lite mjöl.
4
Lägg dem på plåt med bakpapper och jäs i ca 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt bröden kallna på galler under bakduk. De går bra att frysa.
Du kan byta ut aprikoserna mot annan torkad frukt.