Du behöver

  • 2 st ägg
  • 1.25 dl socker
  • 1 st sötmandel hg
  • 4 st bittermandel
  • 75 g smält smör eller margarin
  • 1 dl vetemjöl
  • pappersformar små

Garnering:

Vispad grädde
strössel

Ugn: 175°

Gör så här

1
Skålla, skala och mal mandeln i mandelkvarn, ej i matberedaren.

2
Vispa ägg och socker mycket pösigt. Blanda mjöl och den malda mandeln.

3
Blanda ner mjölblandningen och fettet i äggsmeten. Klicka ut smeten i små pappersformar på en plåt.

4
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 minuter. Pröva med en sticka.

5
När kakorna ska bjudas kan de garneras med en klick grädde och lite strössel.


Kommentar:
Det ska inte vara något bakpulver i smeten! Kakorna går bra att frysa.