Du behöver
- 50 g jäst
- 33 cl öl
- 2 dl vatten
- 1 tsk salt
- 0.5 dl russin
- 0.5 dl aprikoser hackade torkade
- 2 msk brödsirap mörk
- rågsikt ca 12 dl
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en degskål.
2
Värm vatten och öl till fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig.
3
Tillsätt salt, russin, aprikoser och sirap och rör om.
4
Tillsätt det mesta av mjölet och knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
5
Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt. Dela degen i ca 22 lika stora bitar.
6
Forma ovala bullar och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
7
Grädda bullarna mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de känns torra och har fin färg.
8
Låt bullarna kallna på galler under duk. Går att frysa.