Du behöver

  • 50 g jäst
  • 33 cl öl
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl russin
  • 0.5 dl aprikoser hackade torkade
  • 2 msk brödsirap mörk
  • rågsikt ca 12 dl

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en degskål.

2
Värm vatten och öl till fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig.

3
Tillsätt salt, russin, aprikoser och sirap och rör om.

4
Tillsätt det mesta av mjölet och knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.

5
Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt. Dela degen i ca 22 lika stora bitar.

6
Forma ovala bullar och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.

7
Grädda bullarna mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de känns torra och har fin färg.

8
Låt bullarna kallna på galler under duk. Går att frysa.