Du behöver

Det här behövs:

3 st ägg
1.5 dl socker
0.75 dl potatismjöl
0.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Kräm:

150 g smör rumsvarmt eller
margarin
citron saften av 1/2
citron rivet skal av 1
2.25 dl florsocker

Ugn: 250°

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver. Rör ner detta i smeten.

2
Bred ut smeten på bakpapper i en långpanna, ca 30×40 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 6 minuter. Prova med en sticka.

3
Stjälp upp kakan på sockrat papper, dra bort bakpapperet och låt kakan kallna.

4
Rör ihop krämen av alla ingredienserna. Bred den på kakan och rulla ihop rulltårtan.


Kommentar:
Du kan garnera hela rulltårtan som en avlång tårta med vispad grädde och bär. Lättgjorda rulltårtsbakelser! Av rulltårta gör du fort och lätt goda bakelser. Skär rulltårtan i ca 3 cm tjocka skivor. Garnera med vispad grädde och frukt eller bär. Den ljusa bakelsen på bilden är också garnerad med karameller och i grädden till den mörkare har jag blandat kakao och garnerat med hallon. Vill du göra bakelserna riktigt festliga kan du kavla ut mandelmassa (grön eller rosa) och sätta runt kanten.