Du behöver

Det här behövs:

3 st ägg
1.5 dl socker
0.75 dl potatismjöl
0.5 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Uppstjälpning:

1 msk socker

Kräm:

2 st gelatinblad blötlagda i kallt vatten
1 st ägg
0.5 dl socker
1.5 dl vispgrädde
1 dl hallon mosade

Ugn: 250°

Gör så här

1
Klä en långpanna (30×40 cm) med bakplåtspapper.

2
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver och rör ner detta försiktigt i äggsmeten.

3
Bred snabbt ut smeten i långpannan. Grädda genast mitt i ugnen i ca 5 minuter. Prova med en sticka!

4
Strö lite socker över den färdiga kakan och stjälp upp på sockrat smörpapper. Dra av bakpapperet. Låt kakan kallna, gärna med långpannan över.

5
Krämen: Vispa samman ägg, socker och grädde i en kastrull. Sjud blandningen tjock under vispning på svag värme. Krama ur gelatinet och rör ner i krämen. Tillsätt hallonen och låt krämen kallna.

6
Bred krämen över kakan och rulla ihop från långsidan. Förvara kakan kallt.


Kommentar:
Du kan garnera hela rulltårtan som en avlång tårta med vispad grädde och bär.
Lättgjorda rulltårtsbakelser! Av rulltårta gör du fort och lätt goda bakelser. Skär rulltårtan i ca 3 cm tjocka skivor. Garnera med vispad grädde och frukt eller bär. Den ljusa bakelsen på bilden är också garnerad med karameller och i grädden till den mörkare har jag blandat kakao och garnerat med hallon. Vill du göra bakelserna riktigt festliga kan du kavla ut mandelmassa (grön eller rosa) och sätta runt kanten.