Du behöver

  • 50 g jäst
  • 6 dl vatten fingervarmt
  • 2 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 1 dl sesamfrön
  • vetemjöl ca 16-17 dl special

Garnering:

sesamfrön

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 25 bullar:

Gör så här

1
Smula ner jästen i en degskål. Häll fingervarmt vatten över och rör om så att jästen löser sig.

2
Tillsätt salt, honung, sesamfrön och det mesta av mjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.

3
Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt. Dela degen i ca 25 lika stora bitar.

4
Forma till runda, släta bullar. Doppa dem i sesamfrön och lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.

5
Grädda bullarna mitt i ugnen ca 12-15 minuter eller tills bullarna har fin färg och känns torra.

6
Låt bullarna kallna på galler under duk. Går att frysa.