Du behöver
- 50 g jäst
- 6 dl vatten fingervarmt
- 2 tsk salt
- 2 msk honung
- 1 dl sesamfrön
- vetemjöl ca 16-17 dl special
Garnering:
sesamfrön
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 25 bullar:
Gör så här
1
Smula ner jästen i en degskål. Häll fingervarmt vatten över och rör om så att jästen löser sig.
2
Tillsätt salt, honung, sesamfrön och det mesta av mjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
3
Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt. Dela degen i ca 25 lika stora bitar.
4
Forma till runda, släta bullar. Doppa dem i sesamfrön och lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
5
Grädda bullarna mitt i ugnen ca 12-15 minuter eller tills bullarna har fin färg och känns torra.
6
Låt bullarna kallna på galler under duk. Går att frysa.