Marinerad biff i wok

Du behöver 400 g biff utskuren 1 st gul lök 1.5 st vitlöksklyftor 2 st morötter 6 st minimajs 200 g broccoli 150 g sockerärter...

Du behöver

  • 400 g biff utskuren
  • 1 st gul lök
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 2 st morötter
  • 6 st minimajs
  • 200 g broccoli
  • 150 g sockerärter

Marinad:

2 msk soja äkta
2 msk sherry torr
1 msk tomatpuré
2 krm svartpeppar

Sås:

1.5 dl tomatjuice
0.5 tsk sirap
3 msk soja äkta
1.5 krm sambal oelek eller 1 1/2 msk tigersås
0.75 dl buljong mörk

Tillbehör:

kokt ris eller kokta äggnudlar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär köttet i tunna strimlor.

2
Rör samman alla ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i marinaden och låt det ligga ca 20­-30 minuter.

3
Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken.

4
Skala morötterna och skär dem i stavar eller tunna slantar. Skär minimajsen i 3­4 bitar. Dela broccolin i små buketter. Skär sockerärterna i mindre bitar.

5
Hetta upp woken och häll i lite matolja. Lägg i lök och vitlök. Låt det fräsa några minuter. Tillsätt köttet och fräs ytterligare några minuter under omrörning.

6
Tillsätt grönsakerna och fräs några minuter till och låt allt bli genomvarmt.

7
Rör samman alla ingredienserna till såsen och häll den över i woken. Rör om. Bjud kokt ris eller kokta nudlar till.

Scroll to Top