Du behöver

  • 0.5 g räkor med skal
  • 1 st gul lök
  • 0.5 st aubergine
  • 0.5 st squash
  • 2 st röda paprikor
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 st fiskbuljongtärning
  • 2 msk vin vitt torrt
  • piri piri
  • ask kryddkrasse

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Skär squash och aubergine i ca 2 cm stora bitar. Kärna ur och tärna paprikorna. Skala räkorna.

2
Fräs grönsakerna i lite smör eller margarin tills de mjuknar.

3
Tillsätt grädde, pressad vitlök, fiskbuljong och vin. Låt det koka ihop lite. Smaka av med piri piri (lite i taget, det är en het krydda).

4
Tillsätt räkorna och låt allt bli genomvarmt men inte koka, då blir räkorna sega. Klipp över lite kryddkrasse.


Kommentar:
Bjud kokt ris och bröd till!