Du behöver
- 0.5 g räkor med skal
- 1 st gul lök
- 0.5 st aubergine
- 0.5 st squash
- 2 st röda paprikor
- 2 st vitlöksklyftor
- 3 dl vispgrädde
- 0.5 st fiskbuljongtärning
- 2 msk vin vitt torrt
- piri piri
- ask kryddkrasse
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och hacka löken. Skär squash och aubergine i ca 2 cm stora bitar. Kärna ur och tärna paprikorna. Skala räkorna.
2
Fräs grönsakerna i lite smör eller margarin tills de mjuknar.
3
Tillsätt grädde, pressad vitlök, fiskbuljong och vin. Låt det koka ihop lite. Smaka av med piri piri (lite i taget, det är en het krydda).
4
Tillsätt räkorna och låt allt bli genomvarmt men inte koka, då blir räkorna sega. Klipp över lite kryddkrasse.
Bjud kokt ris och bröd till!