Du behöver

  • 4 st ris port nykokt
  • 400 g falukorv
  • 1 st gul lök
  • curry
  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl buljong
  • 1 st äpple syrligt
  • 200 g ärter djupfrysta

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Drag skinnet av korven och skär den i strimlor. Skala och hacka löken.

2
Fräs margarinet med curryn i en kastrull. Tillsätt korven och låt det fräsa några minuter.

3
Strö över mjölet och rör om. Späd med buljong under omrörning. Låt det puttra några minuter.

4
Skala och riv äpplet. Rör ner äpple och ärter i korvkastrullen. Låt det puttra under lock ca 5 minuter. Smaka av med salt.

5
Skölj en ringform med hett vatten. Packa ner det nykokta riset i den. Stjälp genast upp riset på ett serveringsfat och fyll hålet med korvröran. Garnera eventuellt som på bilden.