Du behöver
- 4 st ris port nykokt
- 400 g falukorv
- 1 st gul lök
- curry
- 2 msk margarin
- 2 msk vetemjöl
- 4 dl buljong
- 1 st äpple syrligt
- 200 g ärter djupfrysta
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Drag skinnet av korven och skär den i strimlor. Skala och hacka löken.
2
Fräs margarinet med curryn i en kastrull. Tillsätt korven och låt det fräsa några minuter.
3
Strö över mjölet och rör om. Späd med buljong under omrörning. Låt det puttra några minuter.
4
Skala och riv äpplet. Rör ner äpple och ärter i korvkastrullen. Låt det puttra under lock ca 5 minuter. Smaka av med salt.
5
Skölj en ringform med hett vatten. Packa ner det nykokta riset i den. Stjälp genast upp riset på ett serveringsfat och fyll hålet med korvröran. Garnera eventuellt som på bilden.