Du behöver
- 600 g torskfilé färsk eller tinad fryst
- 1 tsk salt
- 1 st gul lök
- 1 st röd paprika
- 1/2-1 st pepparfrukt eller 1
- 1 msk smör eller margarin
- 1 tsk ingefära
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk pressad citron
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 st burk kokosmjölk
- kryddor färska
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och klyfta löken. Kärna ur och strimla paprikan och pepparfrukten. Fräs grönsakerna i smör i en låg gryta.
2
Rör i ingefära, gurkmeja, citronsaft och smulad buljongtärning. Häll i kokosmjölken och koka upp.
3
Salta fisken och lägg ner den i såsen. Sjud på svag värme under lock i ca 5-7 minuter.
4
Smaka av med salt om det behövs. Strö över klippt kryddgrönt och servera med kokt ris eller potatis och någon grönsak.
Var försiktig med pepparfrukten, om du är rädd för stark mat!