Du behöver

  • 1 kg revbensspjäll
  • 1 l buljong
  • 0.5 dl soja
  • 2 st vitlöksklyftor

Glaze:

3 msk matolja
2 msk chilisås
2 msk soja
2 tsk fransk senap
1 msk sirap

Barbecuesås:

1 st burk krossade tomater
0.5 st burk krossad ananas
1 st lök stor gul
1 st vitlöksklyfta
1.5 msk farinsocker
1/2-1 st chili
salt och peppar

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Blanda samman buljongen med soja. Hacka vitlöken och lägg ner det i buljongen. Låt det koka upp.

2
Lägg i köttet och låt det sjuda under lock ca 20 minuter. Låt köttet kallna i buljongen.

3
Skala och hacka löksorterna till barbeuesåsen. Fräs dem mjuka och glansiga i lite matfett. Kärna ur och finhacka chilin. Rör ner den i kastrullen tillsammans med tomatkross, ananas och farinsocker. Låt såsen småkoka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4
Pensla köttet med glazen och grilla det ca 5–8 minuter per sida.


Kommentar:
Servera revbensspjället skuret i bitar och bjud såsen till. Komplettera med bakad potatis och sallad.