Du behöver

  • 400 g blandfärs
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st chili färsk
  • saft rivet skal och av 1
  • 0.5 st köttbuljongtärning smulad
  • 1 dl vatten
  • 1 dl crème fraîche
  • 1.5 dl kidneybönor kokta på burk
  • salt och peppar
  • 0.5 st salladshuvud
  • 5 st tomater
  • 2 dl gräddfil
  • 6 st Tortillas 25 cm i diameter

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök och chili i lite matfett tills det är mjukt och glansigt.

2
Tillsätt färsen och bryn den tills den är jämnt smulig.

3
Tillsätt limeskal, limesaft, buljong och vatten. Låt allt puttra samman ca 5 minuter.

4
Tillsätt creme fraiche och bönor. Smaka av med salt och peppar.

5
Strimla salladen. Hacka tomaterna.

6
Fördela sallad, köttfärs och tomater i en sträng på tortillasbröden. Ringla över gräddfil. Vik in ena kanten och rulla ihop.

7
Rulla in wrapsen i servetter och servera dem.