Du behöver
- 400 g blandfärs
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 st chili färsk
- saft rivet skal och av 1
- 0.5 st köttbuljongtärning smulad
- 1 dl vatten
- 1 dl crème fraîche
- 1.5 dl kidneybönor kokta på burk
- salt och peppar
- 0.5 st salladshuvud
- 5 st tomater
- 2 dl gräddfil
- 6 st Tortillas 25 cm i diameter
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök och chili i lite matfett tills det är mjukt och glansigt.
2
Tillsätt färsen och bryn den tills den är jämnt smulig.
3
Tillsätt limeskal, limesaft, buljong och vatten. Låt allt puttra samman ca 5 minuter.
4
Tillsätt creme fraiche och bönor. Smaka av med salt och peppar.
5
Strimla salladen. Hacka tomaterna.
6
Fördela sallad, köttfärs och tomater i en sträng på tortillasbröden. Ringla över gräddfil. Vik in ena kanten och rulla ihop.
7
Rulla in wrapsen i servetter och servera dem.