Du behöver

  • 275 g penne
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1/2-1 st röd chili
  • 100 g skinka rökt
  • 300 g nötfärs
  • 4 msk tomatpuré
  • 1.5 dl köttbuljong
  • 1/2-1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk basilika smulad
  • 1 msk kapris
  • 4 st ägg
  • 75 g parmesanost
  • 1 st rulle kyld smördeg

Pensling:

ägg uppvispat

Ugn: 175°

Det här behövs för ca 4-6 port:

Gör så här

1
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar men minska koktiden med ca 2 minuter. Häll bort vattnet och spola kallt vatten över pastan. Låt den rinna av.

2
Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Tärna skinkan fint.

3
Fräs löksorterna tillsammans med chili och skinka i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt färsen och brynt allt jämnt smuligt.

4
Tillsätt tomatpuré och buljong. Låt färsen puttra samman i ca 8-10 minuter. Smaka av med salt, peppar och basilika. Tillsätt kapris.

5
Rör samman färsen med pastan i en skål. Vispa lätt upp äggen, arbeta in dem ett och ett i pastaröran.

6
Packa allt i en smord eldfast form med raka kanter. Strö över riven ost.

7
Täck med smördegen och låt den hänga lite över kanten. Tryck till ordentligt och skär bort överflödet. Pensla med uppvispat ägg.

8
Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter eller tills allt har fin färg och är genomvarmt. Bjud gärna en sallad till.