Du behöver

  • 2 st päron
  • 2 st äpplen
  • 2 st ägg
  • 1 dl socker
  • 2 dl crème fraîche
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 30 g pinjekärnor
  • 2 dl vispgrädde
  • 5 bitar mintchoklad t ex After Eight
  • punsch kanel, citron efter smak

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Blanda samman mjölet med vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten tillsammans med creme fraiche. Rör till en jämn smet.

2
Skala, kärna ur och skär ca 1 cm tjocka klyftor från varje frukt. Lägg klyftorna i smord eldfast form.

3
Bred smeten över frukten. Strö på pinjekärnorna. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills kakan har fått fin färg och känns torr.

4
Vispa grädden. Hacka chokladen. Rör ner den eller någon av de andra smaktillsatserna. Bjud kakan ljummen tillsammans med den smaksatta grädden. Garnera eventuellt kakan med lite citronmeliss eller myntablad.