Du behöver

  • 8 st lasagneplattor
  • olivolja
  • 350 g kassler benfri
  • 150 g champinjoner
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 st gul lök
  • 1 msk fransk senap
  • 0.5 msk vetemjöl
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm chilipasta
  • salt
  • 1 tsk dragon

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Koka lasagneplattorna enligt förpackningens anvisningar i lättsaltat vatten med olivolja.

2
Strimla kasslern. Ansa och skiva svampen. Skala och hacka löken.

3
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt svampen och fräs ytterligare några minuter.

4
Tillsätt kasslern och låt allt fräsa ytterligare ca 5 minuter.

5
Strö över mjölet. Rör om. Späd med grädden och chilisås. Låt såsen koka 3­-4 minuter under omrörning.

6
Smaka av med fransk senap, chilipasta, salt, peppar och dragon.

7
Lägg upp lasagneplattorna i en form med kasslersåsen emellan.


Kommentar:
Matlagningsgrädde passar bäst till såser, grytor, färsrätter och patéer. Det är en mager grädde (15%) och den går inte att vispa. Grädden är inte heller frysbar.