Du behöver
- 8 st lasagneplattor
- olivolja
- 350 g kassler benfri
- 150 g champinjoner
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 1 dl chilisås
- 1 st gul lök
- 1 msk fransk senap
- 0.5 msk vetemjöl
- 1 krm svartpeppar
- 2 krm chilipasta
- salt
- 1 tsk dragon
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Koka lasagneplattorna enligt förpackningens anvisningar i lättsaltat vatten med olivolja.
2
Strimla kasslern. Ansa och skiva svampen. Skala och hacka löken.
3
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt svampen och fräs ytterligare några minuter.
4
Tillsätt kasslern och låt allt fräsa ytterligare ca 5 minuter.
5
Strö över mjölet. Rör om. Späd med grädden och chilisås. Låt såsen koka 3-4 minuter under omrörning.
6
Smaka av med fransk senap, chilipasta, salt, peppar och dragon.
7
Lägg upp lasagneplattorna i en form med kasslersåsen emellan.
Matlagningsgrädde passar bäst till såser, grytor, färsrätter och patéer. Det är en mager grädde (15%) och den går inte att vispa. Grädden är inte heller frysbar.