Du behöver

  • laxfilé ca 500 g
  • salt och peppar
  • 1 tsk mejram
  • 1 msk flytande margarin
  • 100 g spenatblad
  • 100 g sockerärter
  • 1 st rödlök liten
  • 1 msk olivolja
  • 1 st enoki (japansk svamp), en förpackning
  • salt
  • svarta oliver
  • 2 msk parmesanost grovt riven

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Dela fisken i 4 bitar, krydda och stek dem i en panna.

2
Skiva rödlöken. Fräs hastigt spenat, sockerärtor, rödlök och svamp i olivoljan. Krydda med litet salt. Lägg upp grönsakerna och fördela fisken ovanpå. Strö över grovt hackade oliver och parmesan. Servera med en bit god baguette.


Kommentar:
Enoki, den lilla japanska svamp som ingår i laxrätten, säljs i välsorterade butiker. Du steker svampen eller äter den rå i sallader.