Du behöver
- laxfilé ca 500 g
- salt och peppar
- 1 tsk mejram
- 1 msk flytande margarin
- 100 g spenatblad
- 100 g sockerärter
- 1 st rödlök liten
- 1 msk olivolja
- 1 st enoki (japansk svamp), en förpackning
- salt
- svarta oliver
- 2 msk parmesanost grovt riven
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Dela fisken i 4 bitar, krydda och stek dem i en panna.
2
Skiva rödlöken. Fräs hastigt spenat, sockerärtor, rödlök och svamp i olivoljan. Krydda med litet salt. Lägg upp grönsakerna och fördela fisken ovanpå. Strö över grovt hackade oliver och parmesan. Servera med en bit god baguette.
Enoki, den lilla japanska svamp som ingår i laxrätten, säljs i välsorterade butiker. Du steker svampen eller äter den rå i sallader.