Du behöver
- 1 pkt råa havskräftstjärtar från havskräftor
- 1 pkt crabsticks
- paprika i bitar
- 2 msk olja
- 2 st pressade vitlöksklyftor
- 0.5 tsk salt
- svartpeppar
- 4 st grillspett
Ugn: 275° (grillvärme)
Aioli:
2 dl majonnäs gärna lätt
2 st pressade vitlöksklyftor
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Blanda till aiolin. Ställ den kallt att “mogna”.
2
Trä upp havskräftstjärtarna, krabbpinnarna delade i bitar och paprikabitar på grillspetten.
3
Blanda oljan med vitlök och salt. Pensla spetten med oljan och grilla dem i ugnen ca 8 minuter. Vänd spetten då och då. Strö över lite svartpeppar.
4
Servera spetten genast. Bjud dem med aiolin, en grönsallad med skivad gurka samt saffransris (koka ris på vanligt sätt men lägg också i saffran från ett kuvert).
Vill du ha mer grönsaker på spetten så är det gott med råa champinjoner, tomatbitar och förvällda smålökar.