Du behöver

  • 1 pkt råa havskräftstjärtar från havskräftor
  • 1 pkt crabsticks
  • paprika i bitar
  • 2 msk olja
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar
  • 4 st grillspett

Ugn: 275° (grillvärme)

Aioli:

2 dl majonnäs gärna lätt
2 st pressade vitlöksklyftor

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Blanda till aiolin. Ställ den kallt att “mogna”.

2
Trä upp havskräftstjärtarna, krabbpinnarna delade i bitar och paprikabitar på grillspetten.

3
Blanda oljan med vitlök och salt. Pensla spetten med oljan och grilla dem i ugnen ca 8 minuter. Vänd spetten då och då. Strö över lite svartpeppar.

4
Servera spetten genast. Bjud dem med aiolin, en grönsallad med skivad gurka samt saffransris (koka ris på vanligt sätt men lägg också i saffran från ett kuvert).


Kommentar:
Vill du ha mer grönsaker på spetten så är det gott med råa champinjoner, tomatbitar och förvällda smålökar.