Du behöver

  • 1 st förpackning lårfiléer ca 500 g

Tomatpesto:

6 st tomater soltorkade
1 st tomat färsk
0.5 kruka basilika
1 msk olivolja
1.5 st vitlöksklyftor krossade
2 msk hasselnötter
2 krm svartpeppar
0.5 tsk salt

Pensling:

smör smält + soja

Ugn: 225°

Sås:

2.5 dl yoghurt
50 g ädelost smulad
2 st stjälkar finhackade av blekselleri
1 krm vitpeppar

Det här behövs för ca 3-4 port:

Gör så här

1
Blanda yoghurten med ädelost, selleri och peppar. Ställ såsen kallt att “mogna”. Förväll de torkade tomaterna i 5 minuter i kokande vatten.

2
Skär tomaten i bitar och plocka bladen av basilikan. Lägg alla ingredienserna till peston i matberedaren och kör till en grov tomatpesto.

3
Fyll lårfiléerna med peston. Vik ihop låren och lägg dem med skarven neråt i en smord ugnssäker form.

4
Blanda smält smör och soja. Pensla låren med blandningen.

5
Stek de fyllda låren ca 20 minuter mitt i ugnen.


Kommentar:
Bröstfilé kan fyllas med samma fyllning men har kortare stektid. Vill du ha varm sås till kycklingen passar det bra med svampsås.